Elnyert pályázatok

Agrostar Kft > Elnyert pályázatok

· Az Agrostar Vegetables Kft. 24,1 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el eszközbeszerzésre a GINOP-1.2.8-20 pályázati kiírás keretében.

       Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

·          Projekt címe: Az Agrostar Vegetables Kft. fejlesztése a termelékenységének növelése és

technológiai megújulásának támogatása érdekében

·          Szerződött támogatás összege: 24.105.270 Ft

·          Támogatás mértéke (%-ban):  70%

·          A projekt tartalmának bemutatása:  A projektünk keretében az eszközállományunk fejlesztését szeretnénk megvalósítani, ami a zöldség-gyümölcs nagykereskedelmi és csomagolási tevékenységünk fejlesztéséhez kapcsolódik. 

A projekt keretében összesen 3 féle eszközt szeretünk be: 1 db. SORMA RMS-124 rakatpántoló:  A berendezés raklapra helyezett áruk vízszintes pántolására szolgál.
1 db. SORMA RB2-120 hálós csomagológép. A berendezés alkalmas burgonya, vöröshagyma, citrusfélék, stb. kötött hálós csomagolására.

2 db. Zebra ZT410 címkenyomtató direkt thermal és thermal-transfer nyomtatásra is alkalmas.

Az eszközök beszerzése révén a csomagolási és értékesítési kapacitásunk bővül, ami bevételeink növelését fogja eredményezni, a csomagolási technológiánk a gépesítés következtében gyorsabbá válik, így a termelékenységünk javul, egységnyi idő alatt nagyobb volumenű terméket tudunk szállításra előkészíteni, ami javítja versenyképességünket.  

·          Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30. 

·          Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.8-20-2020-00498 


Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CIME: AZ AGROSTAR KFT. IKT RENDSZERÉNEK BEVEZETÉSE
A PROJEKT TARTALMA: INTEGRÁLT VÁLLALTIRÁNYITÁSI RENDSZER BEVEZETÉSE AZ ÉRTÉKESÍTÉS,
GYÁRTÁS, RAKTÁROZÁS, HR, LOGISZTIKA STB TERÜLETEKEN A FELMÉRÉS, PARAMÉTEREZÉS,
OKTATÁS, ÉLES INDULÁS LÉPÉSEKEN KERESZTÜL.
A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 22,88 MILLIÓ FORINT
A TÁMOGATÁS INTENZITÁSA: 40%
TERVEZETT BEFEJEZÉS: 2020.09.30.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01333


Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

  • Projekt címe: Az Agrostar Vegetables Kft. kecskeméti csarnokának energetikai fejlesztése.
  • Szerződött támogatás összege: 60 550 900 Ft
  • Támogatás mértéke (%-ban): 50,000000%
  • A projekt tartalmának bemutatása: A pályázat keretében a vásárolt villamosenergia mennyiségének csökkentése érdekében megújuló energiatermelő rendszert telepítettünk a csarnok épületünk tetejére. A tető adottságai is figyelembe véve egy 172,7 kW-os névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítettünk és helyeztünk üzembe, mely jelentős részben ki tudja majd váltani az ingatanban felhasznált villamosenergia igényünket.
  • A gazdasági épületünk üzemeltetése jelentős költséget jelentett a vállalkozásunk számra, mivel korábban az épület szigetelése nem felel meg a hatályos energetikai elvárásoknak. A projekt keretében a csarnok épület külső határoló falain és a tetőszerkezeten szigetelt szendvicspanel felhelyezésével megvalósítottuk az épület energetikai szempontú korszerűsítését. Az építési munkák révén jelentős költségmegtakarítást tudunk majd elérni.
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30
  • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2018-00220

    ———-

Rugalmas, családbarát foglalkoztatás bevezetése az Agrostar Vegetables Kft-nél

GINOP-5.3.2-16-2017-00609

A munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzésén keresztül a foglalkoztatás rugalmas módjaival mind a keresleti, mind a kínálati oldalon potenciális „tartalékok” szabadíthatók fel, ami növelheti a foglalkoztatottak számát. Vállalati oldalról a rugalmas foglalkoztatás növelheti a gazdasági alkalmazkodóképességet és ez által a versenyképességet is. Másrészt több olyan csoport is van a munkaerőpiacon, amely valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar hagyományos foglalkoztatási formában elhelyezkedni kisgyermek nevelése, idős hozzátartozó gondozása, vagy oktatásban való részvétel miatt. E potenciál kihasználása érdekében a felhívás célja a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, a rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése, valamint a munka és a magánélet összehangolása.

A fejlesztés kiindulópontja, hogy a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő megoldások olyan emberek, köztük kiemelten a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piacra való sikeres visszatérését, valamint alkalmazkodóképességük fejlesztését is lehetővé teszik, akik ilyen megoldások hiányában távol maradnának a munkaerő-piactól. A munka és a magánélet összehangolását elősegítő intézkedések hozzájárulnak a kisgyermeket nevelő szülők, valamint egyéb speciális élethelyzetben lévő csoportok (pl. munka mellett tanulmányokat folytatók, idős vagy beteg családtagot ápolók) foglalkoztatásának növeléséhez. A munka és a magánélet összehangolásának egyik legfontosabb eszköze a rugalmas foglalkoztatás. Magyarországon ennek aránya annak ellenére alacsony, hogy a jogszabályok tág lehetőséget adnak annak alkalmazására. A Munka Törvénykönyve alapján a (gyermekgondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságról visszatérő szülő számára a gyermek 3 éves koráig, három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek 5 éves koráig kötelezően biztosítandó) részmunkaidőn kívül pl. a munkakör megosztása az osztott munkaidőben való foglalkoztatás, a távmunka végzés, a munkaidőkeret alkalmazása is megjelenik. Jelen intézkedés egyik fő célja a rugalmas foglalkoztatás (atipikus foglalkoztatási formák, rugalmas munkaszervezés) elterjesztése. Ennek érdekében a munkáltatók számára olyan felhívás megjelentetése indokolt, mely a munkáltató előzetes átvilágítását, átalakítási, szervezetfejlesztési javaslatokat, azok végrehajtásához kapcsolódó tanácsadást, a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok, új pozíciók bevezetését, valamint az ehhez kapcsolódó költségek ellentételezését is magában foglalja.

Rugalmas, családbarát foglalkoztatás bevezetése az Agrostar Vegetables Kft-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósult meg:

  • Rugalmas, családbarát foglalkoztatás került bevezetése a vállalkozásunknál

Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

A projekt összköltsége: 8 507 021 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A támogatás összege: 8 507 021 Ft

A projekt befejezési időpontja: 2018.09.20

Pályázati azonosító:
GINOP-5.3.2-16-2017-00609