• +36 30 6453 935
  • agrostar@agrostarkft.hu
  • 6000 Kecskemét, Mészöly Gyula utca 6.

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02225

A kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: „Az Agrostar Vegetables Kft. technológiai fejlesztése”

A szerződött támogatás összege: 77 038 766 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.28.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretében, többek között, a telephelyünkön, az anyagmozgatáshoz szükséges eszközöket szeretnénk beszerezni.

Ennek keretében 2 db elektromos háromtámaszú homlokvillás targonca (Típusa: TCM FTB16-E2), 2 db ELEKTROMOS ÜZEMŰ GYALOGKÍSÉRETŰ TARGONCA (Típusa: TCM PLF 250), 4 db ELEKTROMOS ÜZEMŰ GYALOGKÍSÉRETŰ TARGONCA (Típusa: TCM PLF 200) és 1 db elektromos háromtámaszú homlokvillás targonca Típusa: TCM FB16-E2 beszerzését tervezzük.

A vállalkozásunk üzembiztos működéséhez szükséges az anyagmozgátási technológiánk fejlesztése, kapacitásának bővítése.

A telehelyünk tisztításához 1 db KAERCHER ipari súrológép beszerzését tervezzük, ezzel biztosítható a hatóságok és az ügyfelek által is elvárt megfelelő tisztaság és higiénia.

A zöldség-gyümölcs csomagoláshoz szükségünk van egy db további SORMA RMS-124 rakatpántoló gépre, szeretnénk vásárolni, a címkézéshez 2 db Zebra ZT410 címkenyomtatót is. A tevékenységünk során keletkező hulladékok kezeléséhez szükségünk van 1 db Hulladékbálázógép LSM V50 gépre, a beszerzését ezért tervezzük.

A telephelyünkön a növekvő tehergépjármű forgalom miatt, a gyorsabb mérlegeléshez egy TMS – 18 típusú erősített hídmérleg telepítését tervezzük a projektből.

Projektünk része még 1 db Csavarkompresszor new silver D10/500 beüzemelése.

A külföldi értékesítés gördülékenyebbé tétele miatt idegen nyelvi képzést is szeretnénk igénybe venni, illetve a vállalkozások üzleti stratégiájának meghatározásához, üzleti és stratégiai tanácsadást szeretnénk igénybe venni, akkreditált tanácsadó cégtől.

Vállalkozásunk elkötelezett a környezetvédelem és költségtakarékosság mellett, ezért a meglévő napelemes rendszerünk mellé napkollektor telepítését tervezzünk, hogy megújuló energia segítségével tudjunk meleg vizet előállítani és csökkentsük a költségeinket is egyben.

Célunk, hogy megrendelőinket továbbra is magas minőségű prémium, csomagolt zöldség-gyümölccsel tudjuk kiszolgálni.

Jelen projektünk keretében a zöldség gyümölcs nagykereskedelmi és a hozzá kapcsolódó csomagoló tevékenységünket szeretnénk eszközbeszerzés révén továbbfejleszteni, ami tovább javítja a versenyképességünket és hozzájárul a munkavállalóink hosszú távú megtartásához. Az élelmiszer termékek körében is egyre hangsúlyosabb a megfelelő csomagolás és jelölés biztosítása a termékeken. A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök hozzájárulnak a szervezeti céljaink eléréséhez, hogy nagyobb hozzáadott értéket tudjunk előállítani, illetve magasabb minőségű termékkel tudjuk kiszolgálni megrendelőinket.

Projektünk részét képezi, egy napkollektoros rendszer telepítése, mely révén az üzem melegvíz szükségletét megújuló energia révén tudjuk majd előállítani.

 

 

 · Az Agrostar Vegetables Kft. 24,1 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el eszközbeszerzésre a GINOP-1.2.8-20 pályázati kiírás keretében.

       Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

·          Projekt címe: Az Agrostar Vegetables Kft. fejlesztése a termelékenységének növelése és

technológiai megújulásának támogatása érdekében

·          Szerződött támogatás összege: 24.105.270 Ft

·          Támogatás mértéke (%-ban):  70%

·          A projekt tartalmának bemutatása:  A projektünk keretében az eszközállományunk fejlesztését szeretnénk megvalósítani, ami a zöldség-gyümölcs nagykereskedelmi és csomagolási tevékenységünk fejlesztéséhez kapcsolódik. 

A projekt keretében összesen 3 féle eszközt szeretünk be: 1 db. SORMA RMS-124 rakatpántoló:  A berendezés raklapra helyezett áruk vízszintes pántolására szolgál.
1 db. SORMA RB2-120 hálós csomagológép. A berendezés alkalmas burgonya, vöröshagyma, citrusfélék, stb. kötött hálós csomagolására.

2 db. Zebra ZT410 címkenyomtató direkt thermal és thermal-transfer nyomtatásra is alkalmas.

Az eszközök beszerzése révén a csomagolási és értékesítési kapacitásunk bővül, ami bevételeink növelését fogja eredményezni, a csomagolási technológiánk a gépesítés következtében gyorsabbá válik, így a termelékenységünk javul, egységnyi idő alatt nagyobb volumenű terméket tudunk szállításra előkészíteni, ami javítja versenyképességünket.  

·          Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30. 

·          Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.8-20-2020-00498 
Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CIME: AZ AGROSTAR KFT. IKT RENDSZERÉNEK BEVEZETÉSE
A PROJEKT TARTALMA: INTEGRÁLT VÁLLALTIRÁNYITÁSI RENDSZER BEVEZETÉSE AZ ÉRTÉKESÍTÉS,
GYÁRTÁS, RAKTÁROZÁS, HR, LOGISZTIKA STB TERÜLETEKEN A FELMÉRÉS, PARAMÉTEREZÉS,
OKTATÁS, ÉLES INDULÁS LÉPÉSEKEN KERESZTÜL.
A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 22,88 MILLIÓ FORINT
A TÁMOGATÁS INTENZITÁSA: 40%
TERVEZETT BEFEJEZÉS: 2020.09.30.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01333
Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

  • Projekt címe: Az Agrostar Vegetables Kft. kecskeméti csarnokának energetikai fejlesztése.
  • Szerződött támogatás összege: 60 550 900 Ft
  • Támogatás mértéke (%-ban): 50,000000%
  • A projekt tartalmának bemutatása: A pályázat keretében a vásárolt villamosenergia mennyiségének csökkentése érdekében megújuló energiatermelő rendszert telepítettünk a csarnok épületünk tetejére. A tető adottságai is figyelembe véve egy 172,7 kW-os névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítettünk és helyeztünk üzembe, mely jelentős részben ki tudja majd váltani az ingatanban felhasznált villamosenergia igényünket.
  • A gazdasági épületünk üzemeltetése jelentős költséget jelentett a vállalkozásunk számra, mivel korábban az épület szigetelése nem felel meg a hatályos energetikai elvárásoknak. A projekt keretében a csarnok épület külső határoló falain és a tetőszerkezeten szigetelt szendvicspanel felhelyezésével megvalósítottuk az épület energetikai szempontú korszerűsítését. Az építési munkák révén jelentős költségmegtakarítást tudunk majd elérni.
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30
  • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2018-00220———-

Rugalmas, családbarát foglalkoztatás bevezetése az Agrostar Vegetables Kft-nél

GINOP-5.3.2-16-2017-00609

A munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzésén keresztül a foglalkoztatás rugalmas módjaival mind a keresleti, mind a kínálati oldalon potenciális „tartalékok” szabadíthatók fel, ami növelheti a foglalkoztatottak számát. Vállalati oldalról a rugalmas foglalkoztatás növelheti a gazdasági alkalmazkodóképességet és ez által a versenyképességet is. Másrészt több olyan csoport is van a munkaerőpiacon, amely valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar hagyományos foglalkoztatási formában elhelyezkedni kisgyermek nevelése, idős hozzátartozó gondozása, vagy oktatásban való részvétel miatt. E potenciál kihasználása érdekében a felhívás célja a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, a rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése, valamint a munka és a magánélet összehangolása.

A fejlesztés kiindulópontja, hogy a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő megoldások olyan emberek, köztük kiemelten a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piacra való sikeres visszatérését, valamint alkalmazkodóképességük fejlesztését is lehetővé teszik, akik ilyen megoldások hiányában távol maradnának a munkaerő-piactól. A munka és a magánélet összehangolását elősegítő intézkedések hozzájárulnak a kisgyermeket nevelő szülők, valamint egyéb speciális élethelyzetben lévő csoportok (pl. munka mellett tanulmányokat folytatók, idős vagy beteg családtagot ápolók) foglalkoztatásának növeléséhez. A munka és a magánélet összehangolásának egyik legfontosabb eszköze a rugalmas foglalkoztatás. Magyarországon ennek aránya annak ellenére alacsony, hogy a jogszabályok tág lehetőséget adnak annak alkalmazására. A Munka Törvénykönyve alapján a (gyermekgondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságról visszatérő szülő számára a gyermek 3 éves koráig, három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek 5 éves koráig kötelezően biztosítandó) részmunkaidőn kívül pl. a munkakör megosztása az osztott munkaidőben való foglalkoztatás, a távmunka végzés, a munkaidőkeret alkalmazása is megjelenik. Jelen intézkedés egyik fő célja a rugalmas foglalkoztatás (atipikus foglalkoztatási formák, rugalmas munkaszervezés) elterjesztése. Ennek érdekében a munkáltatók számára olyan felhívás megjelentetése indokolt, mely a munkáltató előzetes átvilágítását, átalakítási, szervezetfejlesztési javaslatokat, azok végrehajtásához kapcsolódó tanácsadást, a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok, új pozíciók bevezetését, valamint az ehhez kapcsolódó költségek ellentételezését is magában foglalja.

Rugalmas, családbarát foglalkoztatás bevezetése az Agrostar Vegetables Kft-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósult meg:

  • Rugalmas, családbarát foglalkoztatás került bevezetése a vállalkozásunknál

Kedvezményezett neve: Agrostar Vegetables Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

A projekt összköltsége: 8 507 021 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A támogatás összege: 8 507 021 Ft

A projekt befejezési időpontja: 2018.09.20

Pályázati azonosító:
GINOP-5.3.2-16-2017-00609